söndag 1 februari 2009

Tema 5 - Januari 2009 - Dator

Allt innehåller en dator nu för tiden. Vi alla fotograferar valde dock ganska traditionella datorer.

Lars

Lollo

Maria

7 kommentarer:

Citronen sa...

Kommentarer:
Lollo - Dottern tittar på film på laptopen. Vet inte vad det är för film, men tycker det ser Bollywood ut. Skulle överraska mig om det stämde dock.
Maria - En närstudie av USB-porten av en laptop. Väldigt ren och fin bild.

Vinnare: Jag ogillar de gulförskjutna bilder som blixtlösa bilder tagna inomhus utan färgförskjutning, men här gillar jag det eftersom laptopens skärm är helt utan det så att ögat automatiskt söker sig dit. Lollo har min röst här.

Fredrik Persson sa...

Bollywood?? Det är Pippi Långstrump. Närmare bestämt Öllegård Wellton som spelar Tommy och Annikas mamma.

Jag röstar f.ö. på Lars. För en datormupp som mig är de där vassa kanterna som man skär sig på när man gräver inne i datorn väldigt mycket "dator".

Unknown sa...

För mig var Lars bild ganska intetsägande. Försökte se om några sladdar var felkopplade eller nåt, men jag hittar inget direkt spännande med bilden.

Lollo tycker jag har lyckats jättebra med sin bild, allt går i varma färger utom bilden i mitten som känns kall. Möjligen skulle blommorna kunna uteslutas, för att förstärka det varma i bilden. Vinkeln är också bra, där man ser barnet i förgrunden och även ett fat med... korv?

Bra jobbat Lollo!

Fredrik Persson sa...

Ja, utan tvekan är det korv. Alice äter förbannat mycket korv. Men det är en förbättring, när hon var mindre åt hon vardagsrumsbord.

Loyce sa...

Roligt att bilden på Alice med dator på köksbordet gick hem. Det var överraskande att se hur laptopens "FineBright Glare"-skärm gav så klara rena färger jämfört med rummets ljus i övrigt.

Maria och Lars ger två skilda bilder av själva objektet dator, men jag håller med Goethe om Lars förtjänar en röst här. För det ger mycket riktigt en del minnen av hur mycket man härjat runt i alla dessa datorer som passerat revy genom åren.

Skansman sa...

Alla har fångat temat, Lars bild så man vill slippa göra med datorer. =)

Lollos bild skön med det gula och skärmbilden som nästan känns grå, blir så skarpt.

Marias underfudiga bild av en bärbardator som är fotat så det liknar ett annskite.

Rösten går igen till Lollo.. Gillar den..

//Fredrik

Jeanette sa...

Jag röstar på Lollos bild, där ser jag (dator-otekniska) att det är en dator. Det är oxå en "Berättande bild" för mej! Det ska börjas i tid......