fredag 31 oktober 2008

Tema 2 - Oktober 2008 - Död

Då tar vi denna månads hemska tema. Eller kanske naturliga beroende på vilken inställning man har. Till skillnad från Höst så är motiven betydligt mer varierade i stil och komposition.

Fredrik S.

Lars

Lotta

Maria

Tommy

10 kommentarer:

Citronen sa...

Fredrik S.
Antar att myggan (?) är krossad, men för mig ser den nästan ut som den sitter på en ruta. I och för sig skulle jag kunna tänka mig att mygga i sig kan stå för död. Ingen dålig bild men den talar inte till mig.

Lars
Jag vill säga lite saker om min bild, men folk ska få bedöma bilderna enbart på själva bilden utan förtydligande eller kommentarer så jag är tyst.

Lotta
Jag antar att själva traktorn inte fungerar. Bilden är rättfram och lite dokumentär i formen. Den står där i mörkret. Ändå så talar den inte till mig. Tanken var inte dum, men något saknas för mig.

Maria
En rolig bild med mycket färger. Som EQ-spelare så känner jag igen mig utan att känna igen själva spelet. WoW? Jag gillar den.

Tommy
En vacker bild av en vacker kvinna i en vacker klänning i en vacker pose. Jag tänker på balett och jag tänker teater och jag tänker fotostudio.

Min röst går till Tommy
Den är så välkomponerad och ren att jag undrar om det är en bild på en bild. Vilket inte känns så artigt. Hur som helst är det en vacker bild.

Tommy sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Tommy sa...

Svårt val. Traktordäck och traktor förstår jag inte och insekten är lite mörk så Maria får min röst. Game Over! =)

Min bild är från en teaterrepetition som jag fotograferade. De skulle ha pressbilder och som tur var kunde inte den ordinarie fotografen.
www.totalteatern.se

Tack för tankarna. Även om de inte var artiga. Hahahaha..

Skansman sa...

Fredrik S
F) Det är en spindel som fångat en fluga i ett nät. Svår bild att ta en halvblåsig höstdag.
M) Tema-mässigt det bästa bidraget. Synd att det inte gick att få fram nätet, men bilden är skarp och färgerna snygga. Jag har inget att klaga på.

Lars
F) Väldigt fin bild. Men har svårt att hitta död i den.
M) Är svag för motivet. Det är en jättesnygg bild, men jag ser inte temat i den. För mig är hösten en förberedelse på vila snarare än död.

Lotta
F) Jag gissar att traktorn är död. Fungerar inte längre??
M) Har också svårt att koppla bilden till temat. Har bilden en koppling till killen i skum-temat? Vad var det som hände i den där ladan egentligen? =)

Maria
F) Inte så bildskön, men död är han. Bra spel.
M) Spelet är Final Fantasy XII. Partyt gick på autopilot medan jag fotade, och de var ruskigt snabba på att återuppliva varann. Jag hade tanken att fota Gave Over-skärmen, men det blev lite trist, så det fick bli Basch på väg ner...

Tommy
F) Jättesnygg bild. Känns nästan metallisk. Bra jobbat.
M) Snygg bild! Bra komponerad, färgerna är varma men mörka.

Röster
F) Min röst går till Tommy.
M) Väger mellan Tommy och Fredriks bilder. Som naturvetare lägger jag rösten på Fredrik. Är svag för naturbilder.

Anna sa...

Rästen går till Tommy som effektivt dödar allt motstånd. Härlig härlig bild!

Jag tittade på traktorn så länge för att se temat att jag fick vibbar av Christine mördarbilden. Ser ni de hemska lysena som elaka mördarögon? :)

Loyce sa...

Tommys teaterfoto får min röst! Vacker kvinna i vackert draperad klänning och med vackra händer. Ljuset är inressant och hon ser mycket riktigt död ut, på teatervis. :)

L8p8 sa...

Mjaaaa första verkligt svåra valet... Fredriks bild är väl den enda som visar något dött. Men Tommys bild e ju ba såå snygg. Fredrik. Ändå.

L8p8 sa...

Går jag mot kotymen om jag kommenterar min egen bild!? Hursom. När jag för en gångs skull inte valde en uppenbar bild... "Ställa in traktorn." Vanligt uttryck på schlätta. Skulle ha tagit den neddragna rullgardinen.

Fredrik Persson sa...

Jag röstar på Tommy här. Hon är bra dö, den däringa.

Mika Perälä sa...

Tommys bild är väldigt snygg! Och gillar den där bilden med spindeln som äter upp flugan, men rösten går till Lars, för jag är otroligt svag för bilder med frost i. Är lite osäker på temat, kanske en död traktor?

Röst: Lars